Posted on: July 14, 2020 Posted by: cristiana Comments: 0

Ce sunt speciile invazive?

Sunt specii de plante sau animale care au fost introduse în noi teritorii deliberat în scop ornamental, alimentar, experimental sau accidental prin intermediul rutelor de transport (aer, apă, sol), evadare dintr-un areal controlat, extinderea arealului nativ etc.

Acestea se dezvoltă singure în noul teritoriu, se înmulțesc rapid și ocupă/intră în competiție/distrug/înlocuiesc speciile sau habitatele care se găsesc în mod normal în zonă, cauzând serioase prejudicii ecologice și economice.

Speciile invazive reprezintă o ameninţare majoră la adresa biodiversităţii indigene europene, având repercusiuni economice și sociale, spre exemplu asupra sănătăţii umane, pescuitului, agriculturii și producţiei de alimente.

Posted on: July 14, 2020 Posted by: cristiana Comments: 0

Informații generale

Plantele și animalele care ajung să se adapteze la habitate străine pot înlocui flora și fauna indigenă, provocând daune mediului. Aceste organisme sunt cunoscute sub denumirea de specii invazive.

Speciile invazive reprezintă o ameninţare majoră la adresa biodiversităţii indigene europene, având repercusiuni economice și sociale, spre exemplu asupra sănătăţii umane, pescuitului, agriculturii și producţiei de alimente .

Leave a Comment